Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Доколкото зная, ако течността е под половината пръскалките на фаровете не работят.

Ако си налял догоре зимна течност са "проработили".
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
      Доколкото зная, ако течността е под половината пръскалките на фаровете не работят.

Ако си налял догоре зимна течност са "проработили".
      Пръскат и пръскалките, дори да свети лампата и да е на дъното... Токущо си оправих разклонителя за фаровете, който играе роля и на възвратен клапан...вътре беше леш, отделно беше лепен един път и днес забелязах, че тече от него, та го отворих, почистих и залепих отново... Но ще взема нов, че му нямам доверие.
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Течността винаги ми е пълна, никога не са пръскали. Колата я имам от 8 месеца. Днес сутринта пробвах да пръсна с изключени фарове и пръскалките не пръснаха. Включих фаровете, пръснах и течност излезе само от пръскалките на десния фар. Левия си беше сухо. Само да остане време и ще видя в MES какво е положението.
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

• Колегата горе с "течност до половината" мисля е прав донякъде, според мен е докато светне индикацията за намаляла течност, вчера карах в ужасно време (мъгла, дъжд, кал, мокър асфалт и страшен трафик), светеше ми лампата за свършила течност, но имаше да мия прозореца, като спрях фаровете бяха леж... Грам не умити... Напълних течност, после пак спирах да ги видя и си бяха умити

Comment

• Аз ви казвам, че снощи съм го пробвал с втори човек за помощ. Лампата ми светеше от предния ден, после забелязах петно под колата, значи още е текла... Пусках пръскалките няколко пъти, докато разбрах къде е проблема и течността в казанчето беше на дъното,но пръскаха. След това вадих маркучи, още течност излезе-пак пръскаха. Знам ли.. Може би ако е съвсем малко и помпата е по-високо от другата(на това не обърнах внимание, все пак на - 8°С лежа на паркинга) е възможно. Имах туба 5л. С нова течност изсипах я цялата и има още доста място, което ще рече, че наистина е било малко останалото количеството.

Comment

• Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщение
              Течността винаги ми е пълна, никога не са пръскали. Колата я имам от 8 месеца. Днес сутринта пробвах да пръсна с изключени фарове и пръскалките не пръснаха. Включих фаровете, пръснах и течност излезе само от пръскалките на десния фар. Левия си беше сухо. Само да остане време и ще видя в MES какво е положението.
              Няма нищо, което да обуславя пръскане само от едната страна. Очевидно имаш запушване или откачен маркуч някъде по трасето към левия фар.

По въпроса за нивото - логично е, щом са 2 помпи, тази за стъклата да смуче от по-долна точка. В крайна сметка тя е по-важната.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ето разположението на помпите, разликата в нивата е малка, но я има. Тая помпа с двата маркуча е за предно и задно стъкло, втората я няма .... Определено при мене беше малко течността,но достатъчно за да дърпа и за фаровете.
                Attached Files

Comment

• Здравейте,
                  Алармата на Брерата се включва на няколко пъти от само себе си. Подскажете от какво може да е.
                  sigpic
                  1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
                  2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
                  2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

• От слаб акумулатор.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нещо се шашкат обемните датчици.
                      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Някой знае ли как да разбера номерата на уплатненията на охладителя на масления филтър и бързата връзка на масления радиатор?
                        http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...D=95&DRW_NUM=4
                        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Около филтъра има ли някакви уплътнения или всичко е на О пръстени?

Comment

• Някой може ли да удари едно рамо с намирането на това: Fiat/Alfa №71740641

Comment

• Пиши им на тия поляци

http://zamowienia.idbj.pl/start.asp?...c0MDY0MSpGSUFU

Comment

• Някой може ли да удари едно рамо с намирането на това: Fiat/Alfa №71740641
                                https://www.carparts-pros.com/page_1_3.php#oeformo

Вчера(понеделник) поръчах за пръв път от тях, да видя какво ще дойде- уж за 5 дни доставят до България.
                                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Working...
                                X