If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Доколкото зная, ако течността е под половината пръскалките на фаровете не работят.
Ако си налял догоре зимна течност са "проработили".
Пръскат и пръскалките, дори да свети лампата и да е на дъното... Токущо си оправих разклонителя за фаровете, който играе роля и на възвратен клапан...вътре беше леш, отделно беше лепен един път и днес забелязах, че тече от него, та го отворих, почистих и залепих отново... Но ще взема нов, че му нямам доверие.
Течността винаги ми е пълна, никога не са пръскали. Колата я имам от 8 месеца. Днес сутринта пробвах да пръсна с изключени фарове и пръскалките не пръснаха. Включих фаровете, пръснах и течност излезе само от пръскалките на десния фар. Левия си беше сухо. Само да остане време и ще видя в MES какво е положението.
Колегата горе с "течност до половината" мисля е прав донякъде, според мен е докато светне индикацията за намаляла течност, вчера карах в ужасно време (мъгла, дъжд, кал, мокър асфалт и страшен трафик), светеше ми лампата за свършила течност, но имаше да мия прозореца, като спрях фаровете бяха леж... Грам не умити... Напълних течност, после пак спирах да ги видя и си бяха умити
Аз ви казвам, че снощи съм го пробвал с втори човек за помощ. Лампата ми светеше от предния ден, после забелязах петно под колата, значи още е текла... Пусках пръскалките няколко пъти, докато разбрах къде е проблема и течността в казанчето беше на дъното,но пръскаха. След това вадих маркучи, още течност излезе-пак пръскаха. Знам ли.. Може би ако е съвсем малко и помпата е по-високо от другата(на това не обърнах внимание, все пак на - 8°С лежа на паркинга) е възможно. Имах туба 5л. С нова течност изсипах я цялата и има още доста място, което ще рече, че наистина е било малко останалото количеството.
Течността винаги ми е пълна, никога не са пръскали. Колата я имам от 8 месеца. Днес сутринта пробвах да пръсна с изключени фарове и пръскалките не пръснаха. Включих фаровете, пръснах и течност излезе само от пръскалките на десния фар. Левия си беше сухо. Само да остане време и ще видя в MES какво е положението.
Няма нищо, което да обуславя пръскане само от едната страна. Очевидно имаш запушване или откачен маркуч някъде по трасето към левия фар.
По въпроса за нивото - логично е, щом са 2 помпи, тази за стъклата да смуче от по-долна точка. В крайна сметка тя е по-важната.
Ето разположението на помпите, разликата в нивата е малка, но я има. Тая помпа с двата маркуча е за предно и задно стъкло, втората я няма .... Определено при мене беше малко течността,но достатъчно за да дърпа и за фаровете.
Comment